Роко оказал съпротива на съдебни изпълнители, задържан е

Ерджан Рашид-Роко е бил задържан в четвъртък привечер в Кърджали, след като оказал съпротива на съдебни изпълнители при описа на имуществото си, съобщиха за 24rodopi.com свидетели на отвеждането на скандалния бизнесмен в полицейския участък.
Както по-рано съобщихме, днес отново описваха имуществото на Роко. От сутринта се говореше, че бизнесменът е посегнал на служителите на частният съдебен изпълнител Росен Сираков, но от фамилията отричаха.
Рашид не се подчинил и на разпорежданията на полицаите, които придружавали съдебните изпълнители.
Днес около обяд тръгна слух, че той се е сбил със служителите от кантората на частния съдебен изпълнител Росен Сираков и че налитал и на униформените. Регионалният пресцентър на МВР опроверга мълвата, но потвърди тази вечер за задържането на Ерджан Рашид,
Описан е бил бар “Париж” и офисите на горния етаж на сградата. На 14 април 1997 г. сутринта в 6 ч Роко бе арестуван при зрелищна акция по обвинение за притежаване на фалшива валута и близо 5 г. бе в затвора. Тогава при него бяха открити 413 000 германски марки и 20 000 долара, всички менте.
Бизнесът му се срина, а комисията за незаконно имущество взе имотите му след дълга съдебна битка. Рашид ще се раздели не само с бар “Париж” и офисите над него, но и с бившия ресторант “Рибарска среща”, две оранжерии в Джебел, тракторна база със склад и ремонтна работилница в село Сушево, ханче край разклона за Момчилград и Джебел, 5 апартамента и 5 автомобила и др.
Рашид има 15 влезли в сила присъди, но успя да осъди България в Страсбург 2 пъти и бе обезщетен с общо 12 000 евро, защото лежал без присъда, бил пребит при арестуването, а от МВР скрили имената на баретите от акцията.
hard admin

*

Top