Румен Драганов: Кърджали може да постигне рекорден ръст в туризма през 2014-та

Експерт №1 в туризма е гост №1 на Асоциацията по туризъм „Перперикон”, срещата е във вторник от 17 часа
Един от най-големите български експерти по туризъм в България ще бъде гост №1 на новоучредената в Кърджали Асоциация по туризъм „Перперикон”.
Председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов ще изнесе лекция във вторник – 18 февруари, пред всички кърджалийски предприемачи, чиято дейност е свързана по някакъв начин с туризма.
Драганов, който е от учредителите на Българския туристически борд и дългогодишен негов директор, смята, че Кърджали има потенциал да стане един от най-атрактивните за чуждестранните туристи региони у нас. Той посочва, че общините и неправителствените организации в Източните Родопи трябва да бъдат допуснати да участват с проекти в оперативните програми “Региони в растеж” и “Конкурентоспособност”.
За 2014-та година очакванията в сферата на туризма са в рамките на 2 процента, но конкретно за регион Кърджали този процент може да е по-висок, прогнозира Румен Драганов. Как може да стане това, експертът с 30-годишен стаж ще разкрие на срещата във вторник от 17 часа в хотелски комплекс „Меаца”.
Ще припомним, че Асоциацията по туризъм „Перперикон” бе учредена в Кърджали в края на януари. Десетки бизнесмени се събраха на учредително събрание, а доверие да оглави сдружението получи инж. Фахри Идриз.
hard admin

*

Top