Руска баня, СПА и… 10 000 гости на година!

„Романтика” се превърна в забележителност
Ваканционно селище се превърна в една от най-посещаваните туристически забележителности в Източните Родопи. Около 10 000 души гостуват в комплекс „Романтика” край Кирково в рамките само на година. „Клиентите ни са от цялата страна, има много румънци, молдовци, гърци. До края на април очакваме всички места да бъдат резервирани до края на октомври”, заяви за 24rodopi мениджърът на ваканционното селище Асен Палов.
Комплексът вече предлага и СПА услуги, а перлата сред тях определено е уникалната за региона Руска баня. Тя е изградена изцяло от дърво и камък, без никакъв бетон. Температурата в помещението достига до 100 градуса само за секунди, а след това всеки почитател на

източните методи за релакс, може да се охлади в джакузи, от което да наблюдава изключителната гледка към микроязовира в средата на ваканционното селище. Между парната баня и джакузито пък гостите могат да се насладят на любимо питие пред запалената камина. Гост в банята е бил и руският посланик Юрий Исаков, разкри за 24rodopi мениджърът на комплекса. Дипломатът е останал изключително доволен от посещението си.

„Стените са от дърво и камък. Докарахме най-добрите стари майстори от региона, които да съградят каменните стени. Говорим за 75-80-годишни хора, които са съградили с камъни не една къща. Някои от материалите за декорацията на вътрешната част на стените съм намирал и носил камък по камък, за да успеем да сътворим тази част от комплекса. Банята спокойно може да поеме около 10 души. Цели компании резервират за час-два помещението и си прекарват отлично”, казва Асен Палов. Идеята за Руската баня е била изцяло негова. Всеки гост на комплекса ползва напълно безплатно и парна баня, сауна и топлия закрит басейн, както и фитнес залата. Срещу допълнително заплащане се ползва масажният център и уредът за извличане на токсини. За гости на селището, които нямат намерение да нощуват, цената е едва десет лева за цял ден.
„Комплексът е пълен и в делнични, и в празнични дни. През уикенда по време на зимния сезон идват хора от Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Хасково. През лятото, гостите са от цялата страна”, посочва Палов.

Комплексът разполага с общо 15 къщи за гости, хотел с 14 стаи, ресторант, а капацитетът е 150 места. 45 лева е нощувката в стая в хотела с две легла. 36 лева пък е стая в една от малките къщички в селището. Големите разполагат с 4 стаи и механа, а къщата може да се наеме за 180 лева на вечер. „Всички къщички имат барбекю. Идеята ни е гостите ни да имат пълните удобства когато си носят продукти. Риболовът е безплатен, а на туристите препоръчваме-целият улов да отива на скарата. Ако искат могат да ползват и услугите на професионален готвач в ресторанта. Цените са съвсем нормални. Ние разчитаме на оборота, не на високи цени. Това е нашата политика”, категоричен е мениджърът на „Романтика”. По думите му, след отварянето на „Маказа”, много от румънците и молдовците избират да пренощуват в комплекса преди да продължат по пътя си към Гърция. Гърци също не липсват, като гостите обикновено правят по няколко нощувки, като част от тях са чак от

Солун и Атина.

„Преди ходехме до Велинград, но защо да бием толкова километри, за да получим нещо, което е на по-скъпа цена и не с такова качество? Тук сме само за 20 минути от Кърджали. Свърших работа следобед и веднага дойдох със семейството ми и приятели. Прекарахме прекрасна вечер. До 3 часа сутринта бяхме в Руската баня на чашка и в джакузито. Днес използвахме СПА центъра и басейна, след което си тръгваме. Това е почивка дори само за уикенда”, споделиха за гости на комплекса от Кърджали, докато правят резервация за следващите почивни дни.
hard admin

*

Top