„Садо-мазо“ в театъра: Общински съветник от ДПС ще оглави новия Театрално-музикален център!

Работещите в Драматично-кукления театър „Димитър Димов” в Кърджали се плашат един друг с „новината”, че „страшен и отмъстителен от ДПС ще бъде новият директор на театъра”. Това разказаха пред репортер на 24rodopi.com актьори.
„Всички твърдят, че общинският съветник от ДПС и собственик на читалище Мюзекки Ахмед ще бъде директор на новата културна институция под чиято шапка ще бъде и ДТК „Димитър Димов”. Атмосферата е нездрава. Колегите хем измъчват другите, хем самите се измъчват. Казват, че сега ще има чистка заради бившия министър на културата Вежди Рашидов, който закри театъра, носещ името на майка му – „Кадрие Лятифова”. Притеснен е и директорът Димо Димов, който е наричан „парашутистът на Вежди”, допълниха актьорите.
Както вече 24rodopi.com писа, Театрално-музикален център ще бъде създаден в Кърджали по силата на правителствено постановление. Първо ще се преобразува Драматично-кукления театър „Димитър Димов” – Кърджали в Театрално-музикален център (ТМЦ) – Кърджали. ТМЦ ще бъде държавен културен институт с предмет на дейност „създаване и разпространение на спектакли в областта на драматичното, кукленото, музикалното и танцово изкуство. Имуществото, архивът, правата и задълженията на Драматично-кукления театър „Димитър Димов” преминават към Театрално-музикален център – Кърджали. Очаква се до дни министърът на културата Петър Стоянович да утвърди Устройствен правилник за новия културен институт в Кърджали. За в бъдеще театърът в Кърджали ще получава по 40 лева сусидия за всеки продаден билет.
Мюзекки Ахмед няма никакви шансове да стане шеф на ТМЦ, защото не отговаря на критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за поста, научи 24rodopi.com
hard admin

*

Top