Салиха Емин: Грижата за хората в неравностойно положение е сред приоритетите на ДПС

От Движението дариха обзавеждане на социален дом в Момчилград

Осъвременяване на нормативната уредба в сферата на образователната и социалната политика за деца, посещаващи специализирани домове поиска ръководството на дневен център „Дъга” в Момчилград от кандидата за народен представител от листата на ДПС Салиха Емин.
Домът за деца с увреждания се посещава от 24 деца от Момчилград и от населените места на територията на общината. По сега действащия закон нито едно от тях няма право да придобие свидетелство за специалност след 12 клас, а единствено удостоверение за завършено средно образование.
„Необходими са изменения в законодателството, които да дадат възможност на деца с увреждания да придобият професионална квалификация, за да могат след завършване на образованието си, работейки да разчитат на доходи”, обясни Ваня Петрова, директор на дневния център „Дъга”.
Кандидатът за депутат от ДПС Салиха Емин, четвърта в листата, отговори, че подпомагането на групите в неравностойно положение е сред приоритетите на Движението и е заложено в предизборната платформа. Тя допълни, че друг приоритет за ДПС е профилактиката и ранната диагностика, които в случая целят превенция на институционализацията на деца с увреждания и осигуряват подкрепа за биологичните родители.
След срещата Салиха Емин дари на Дневния център модерно обзавеждане. Тя бе придружена от председателя на Женското дружество на ДПС в Момчилград Нермин Юмерова и зам.-председателя на общинската структура на Движението Ерол Мехмед.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
hard admin

*

Top