Салиха Емин: Липсата на средства затруднява процеса на възстановяване на общинската пътна мрежа в Кърджалийско

Имаме проблеми с инфраструктурата, липсата на средства затруднява процеса на възстановяване на общинската пътна мрежа в Кърджалийско. Това каза в интервю за радио„Фокус” Салиха Емин, четвърта в листата на ДПС в Кърджали за предстоящите парламентарни избори.
„В национален мащаб занемарената пътна мрежа възлиза на 19 000 километра. Спрени са средствата за поддръжка на малките населени места, които даваха възможност за благоустрояване на малките населени места. Това също е сериозен проблем, който предстои пред нас и трябва да се търси решение”, обясни тя.
Като друг основен проблем в региона на Кърджали Салиха Емин посочи високата безработица.
„Нивото на безработица в нашия регион е изключително високо. В различните общини то достига до 30%. Сериозен е проблемът с младежката безработица. От близо 400 хиляди безработни в цялата страна 90 хиляди са в младежка възраст. Трябва да насочим нашите усилия преди всичко към преодоляването на съществуващата безработица, да работим за трайна, а не сезонна заетост в региона. Хората тук също имат право на достойно съществуване”, обясни тя.
По нейни думи, до преди 20 години хората тук бяха известни с трудолюбието си, благодарение на което са се радвали на добро финансово състояние.

„Трябва да възстановим и това. Ще направим максимално нужното, икономическата принуда да не е повод семейства да живеят разделени и младите да напускат родните си места. Ролята, задачата, погледът на хората като нас, избрани да се борят за другите, би трябвало да бъде насочен към преодоляването на все по-задълбочаващата се криза, която задушава всички сфери на нашия живот. За нас като „Движение за права и свободи” е важно да създадем спокойна и благоприятна политическа и икономическа среда, за да можем да привлечем чужди инвестиции. Истината е в разкриването на нови работни места, а задачата на политиците е да осигурят достоен живот на хората, които са им гласували доверие”, посочи още Емин.

hard admin

*

Top