Салиха Емин, Мукаддес Налбант и Емине Гюлестан в битка за едно от избираемите места в листата на ДПС

„Дама ще заеме едно от избираемите места в кандидат-депутатската листа на ДПС в Кърджалийско. След номинациите на 4 от 7-те общини в региона, като фаворити се очертават Салиха Емин и Мукаддес Налбант, но шансове има и момчилградчанката Емине Гюлестан”, зявиха за 24rodopi.com източници от централата на ДПС.
Ще припомним, че Салиха Емин беше 4-та в листата преди година и не й стигнаха около 4 000 гласа, за да влезе в парламента. Затова пък с нейния остатък депутат стана Петя Раева, която спечели едва 300 гласа в ромския квартал във Видин.
Мукаддес Налбант беше зам.-министър на образованието в последната година. Емине

Гюлестан, съветник във външно министерство,  пък получи много номинации за евродепутат, но отказа да влезе в листата.

За отбелязване е, че Налбант и Гюлестан са от Момчилград и разчитат на подкрепата на земляка си Лютви Местан.
Все още обаче не е ясно дали Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград, ще си направи самоотвод на събранието на ОбС на ДПС тази седмица. Всички местни партийни съвети

номинират нея и лидера Местан.

8-ата от листата на ДПС на евроизборите, Елисавета Кехайова, зам.-кмет на Кърджали, също бе издигната за кандидат-депутат и също е с шансове за избираема позиция.
Както вече 24rodopi.com писа, засега са ясни водачите на партиите, които имат шансове да спечелят мандати в Източните Родопи. Първи в листата на ДПС ще бъде Лютви Местан. Водач на ГЕРБ ще е Цвета Караянчева, а на БСП – Милко Багдасаров.
24rodopi.com
hard admin

*

Top