Самодейки извисяват глас във филм за Шейтана

Телевизионери снимат филм за символа на Ардино – Дяволския мост (Шейтан кюпру) Лентата ще бъде показана в рамките на предаването „bTV репортерите”.
„Целта ни е да проследим митовете и легендите по българските земи. Смятаме, че живописният Дяволски мост е емблематичен не само за Родопите, а е сред най-известните старинни мостове у нас”, подчерта репортерът Денислав Борисов. Той уточни, че вижда за първи път уникалния мост. „Това е истински шедьовър на строителството от средновековието”, каза още той.
Пред камерата и микрофона на екипа  зам.-председателят на Обществения съвет за закрила на културното наследство – Ардино Селяхидин Карабашев говори за историята на моста, обвит в многобройни предания и легенди.
С изпълнение на популярни родопски песни в снимките за предаването се включи женската фолклорна група „Родопчанка” към Народно читалище „Родопска искра – 1921″ – Ардино  с  ръководител Светла Семерджиева, както и младата и талантлива певица Аделина Чолакова.  В програмата  се включи и 17-годишният ученик от СОУ „В.Левски” Станислав Дойновски, който бе в ролята на младия строител на моста.
Камерите на медията заснеха кадри и от обезлюденото село Дядовци.
Филмът се очаква да бъде излъчен около Коледните и новогодишни празници.
Гюнер ШЮКРИ
hard admin

*

Top