Самодейци дадоха старт на празниците в Крумовград

С голям коледен концерт и кулинарна изложба на Игнажден, самодейците от община Крумовград дадоха старт на коледните и новогодишните тържества. Организатори бяха Общинска администрация и НЧ „Хр.Ботев-1914″-Крумовград.
Според поверието на Игнажден, наричан още Полязов ден се отдава пророческо значение на първото посещение във всяка къща. С идеята, позитивизмът и всеотдайността на самодейците от община Крумовград да влязат във всеки дом и както традицията повелява, добрият дух да „полази” всички, на сцената една след друга отправяха поздрави групите: „Млади сърца” на пенсионерското дружество, фолклорен ансамбъл „Изворче” при читалището, фолклорна група „Демет” и танцовите клубове „Ритмика” и „Китка”.
Спазвайки обичая, на този ден гостите да благославят, кметът на общината г-жа Себихан Мехмед отправи празничен благослов към всички присъстващи като пожела да е мирна, спорна и успешна Новата 2014 г., да се множат успехите да самодейците и както обикновено като щедър благодетел и голям техен фен обяви, че поема разходите за по една голяма изява на всяка от групите.
Присъстващите на тържеството се убедиха, че са уникални самодейците-позитивни, весели, трудолюбиви, с добри и отворени към хората сърца. Освен с песните и с танците, с които зарадваха, своята публика, подредиха празнична трапеза и всички се почерпиха за здраве и благополучие. Общината беше подсигурила къпана баница с късмети и награди за всички участници в изложбата.Вечерта завърши с кръшни хора.

—————————————————————–
Остави се свежия бриз да те залее с Light Blue от D&G за жени 30лв

hard admin

*

Top