Само в 24rodopi: Валентин Кирилов – Пуйката, е участвал в обира на трезора в Кърджали!? Издирват го

Известният касоразбивач Валентин Кирилов – Пуйката, е свързан с обира на обществения трезор в Кърджали, разкриха за 24rodopi отлично осведомени източници.
Досега полицията арестува Славчо Мегеров и Хубен Митев.
Във връзка с извършено тежко криминално престъпление на територията на страната, МВР издирва Валентин Руменов Кирилов. Той е на 35 години, от Перник, съобщиха от МВР.
Гражданите, които имат информация за местонахождението му, могат да я съобщят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.
По непотвърдена информация пернишкият бандит е забъркан и в опита за кражба на банкомат на улица “Иван Сусанин” в квартал “Манастирски ливади”. Устройството е собственост на Първа инвестиционна банка. Банкоматът бе завързан с метално въже и изтеглено с мощен джип до микробус, който се оказа краден. По-късно возилото било открито опожарено.
В Перник също бе извършен подобен опит за кражба на банкомат и отново бе неуспешен.
Пуйката е обвинен и в извършването на въоръжен грабеж от офиси в центъра на Перник на 21 май миналата година.
Валентин Кирилов е познат на органите на реда с множество криминални престъпления. Първите му регистрации са от 1992 година като непълнолетен, когато е извършвал кражби от лавки и магазини.

В периода 2001 – 2004 г. срещу Пуйката са водени разследвания за кражби на автомобили. През 2007 г. 35-годишният мъж е заподозрян за кражбата на голяма сума пари от инкасов автомобил в София. Неколкократно е бил заподозрян и за кражби на метални каси от офиси на фирми с големи суми пари в Перник и в страната. Валентин Кирилов е осъждан за кражба и за противозаконно отнемане на моторни превозни средства.

hard admin

*

Top