Само в 24rodopi: Двустранна пневмония погуби Михалевски, от месец бил на командно дишане в болница в Истанбул

В много тежко състояние депутатът Димчо Михалевски е ходел на работа в парламента, за което лекуващите го предупреждавали, че си играе с живота. Това разкриха за 24rodopi.com близки на покойния депутат.
„През есента постъпи за лечение, имаше двустранна пневмония. Лекарите от Белодробна болница бяха категорични, че той трябва да остане за лечение. В първите дни на месец октомври м.г. имаше проблем с кворума в парламента и той след като получава SMS, успява да стигне за 16 минути до Народното събрание”, разказаха негови колеги депутати.
В този период той в продължение на 4 дни излизал от болницата заради кворума в НС. Това влошило състоянието му и лекарите му вдигнали поредния скандал. В тази връзка бившият зам.-строителен министър даде брифинг и обясни ситуацията със следните думи:
„Рискувах здравето си, за да осигуря кворум на парламента, защото смятам, че това е една голяма отговорност, каквато липсва у много други депутати.  Просто бях длъжен да го направя – да стигна до парламента.
Парламентът стигна своето дъно. Ние не сме там, защото така ни се иска, а защото трябва да изпълним дълга пред хората, към които сме поели някаква отговорност”.
Той отрече появилите си информации в медиите, че заради закъсненията му имало „другарски съд” в БСП. „Не съм мъмрен, това пълна измислица. Не е имало такова нещо”, каза Михалевски.
След като напусна Белодробната болница, Михалевски отговори и на въпроса „ Чу се, че сте в болница с двустранна пневмония. Още ли сте там?”: „В момента съм на домашно лечение и се чувствам добре. Иначе въпросът с моето здраве е личен и не искам да уточнявам нищо”.
През последните седмици най-добрите специалисти в Истанбул са се опитвали да спасят живота на Димчо Михалевски. В последния месец бил на командно дишане в Американската болница край Босфора. Въпреки положените усилия, пневмонията се оказа фатална за живота на един от най-популярните кърджалийци.

Трагичната новина бе потвърдена от парламентарната трибуна от председателя на Народното събрание Михаил Миков. “Продължаваме заседанието по тежък и нетрадиционен начин – каза Миков. – Напусна ни Димчо Михалевски, народен представител от 41 и 42-то Народното събрание. Отиде си млад човек, който всички народни представители познаваха с добро, със силата му да отстоява политически идеи, битки, да ги печели, да се отдава на обществото, на България, любящ баща, човек, вярващ в бъдещето на България”.

Народните представители почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта на Димчо Михалевски.

.

На снимките: Това са 3 от любимите снимки на Михалевски. Той се гордееше с „Водното огледало” в Кърджали. Снимките са от архива на покойния депутат
hard admin

*

Top