Само в 24rodopi: Силният вятър обърна автобусна спирка! Свидетелите: Сякаш ураганът искаше да вдигне нас в небето

Силният вятър обърна автобусна спирка по пътя Кърджали – Момчилград. Желязната конструкция на разклона за Глухар и Пепелище е откъсната от бетонната си основа и вече се намира в близкото пасище.

„Беше нещо като вихър ли да го кажем, торнадо ли. С приятеля чакахме вътре да мине наш познат с кола. Вятърът ту се усилваше, ту намаляше. По едно време се чу страшно „храс, храс”. Ако са ти вадили зъб, трябва да знаеш какво усещаш когато клещите измъкват зъба, това беше и сега. Ламарината започна да се измъква от бетона. Като на филм. Побягнахме и се спасихме. Сякаш ураганът искаше нас да вдигне във въздуха. Отстрани видяхме как цялата спирка прелетя над канавката и падна на нивата”, разказа пред 24rodopi.com Мехмед Юсеин от Пепелище.
Жълт код за силен вятър и валежи от сняг обяви Институтът по метеорология и хидрология в половин България за 10 март.
Предупреждаващият код “Жълто” за потенциално опасно време ще е в сила за 15 области на Североизточна, Югоизточна България и Черноморието. В областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна ще духа силен вятър от север-североизток, ще вали сняг и ще има условия за навявания и преспи.
В Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали ще духа умерен и силен вятър от север-североизток, ще вали сняг, очаквани количества до около 20 л/кв. м и ще има условия за навявания и преспи.
Както вече 24rodopi.com писа, в неделя силният вятър предизвика леко вълнение във “Водното огледало” и уплаши кацналия на 8 март щъркел на Кърджали, който отлетя от гнездото си до джамията в неизвестна посока.
Снимка: Джеват Неджат
hard admin

*

Top