Адвокати: Издирваната Марияна Георгиева се записала в партията на Бареков, искала да оглави „България без цензура“ в Кърджали?

Най-издирваната кърджалийка – досегашната секретарка на Адвокатската колегия Марияна Георгиева, се записала в партията на бившия телевизионен водещ Николай Бареков. Обявената за общодържавно издирване жена е участвала в учредяването на Инициативен комитет за създаване на политическа партия, в основата на която стои Гражданското движение на Николай Бареков „България без цензура”.
„Събирането беше на 21 декември м. г. във Велико Търново. Учредителите са били близо 500 души. Марияна се върна и каза, че ще бъде първият човек на партията „България без цензура” в Кърджали. Похвали се, че се е снимала с Бареков, била в първата редица. Не знаем дали тя е участвала и при самото учредяване на партията в НДК преди седмица”, поясниха кърджалийски адвокати.
От партията на Бареков поясниха, че не могат да носят отговорност за всички желаещи да членуват в нея. В ръководните органи на партията не фигурира лице с име Марияна Георгиева.  Такава особа не е получавала правомощия да представлява Бареков в Кърджали, казаха още от формацията.
На предоставените в редакцията снимки от Велико Търново се вижда и любовникът на Марияна.
Както вече 24rodopi.com писа, дама на около 35 години и любовникът й се издирват заради крупна измама, а жертви са всички адвокати в регион Кърджали.
Секретарката на адвокатската колегия в града край Арда е изтеглила 30 000 лева от осигурителната каса само през последната година, откраднати са и други пари, които адвокатите й предавали на ръка за внасяне на такси и членски внос, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Някои адвокати смятат, че откраднатите пари са между 70 и 100 хиляди лева. Подаден е сигнал до Икономическа полиция.
Ще я обявим за общодържавно издирване, потвърдиха за 24rodopi.com източници от регионалната дирекция на МВР в Кърджали.
„В основата на измамата е доверието, което адвокатите имали на тридесет годишната жена. Те й давали пари на ръка за всичко – членски внос, здравни и пенсионни осигуровки, съдебни такси и други разноски. През последната година тя е внасяла по сметките само онези суми, които бързо могат да се засекат. Теглила е свободно от осигурителната каса и други сметки на адвокатската колегия. Не е издавала разходни документи”, поясниха запознати със схемата.
hard admin

*

Top