Само 3-ма от ДПС- област Кърджали, стават зам.-министри, Орешарски обявява имената в петък

Ардино, Кирково и Кърджали ще имат представители в „третия ешалон”
 
Само 3-ма от кърджалийското ДПС ще станат зам.-министри. Това е новината от преговорите между ДПС и БСП в сряда. Те продължават и утре, а имената на хората от „втория ешалон” ще бъдат обявени в петък.
Крумовградчанинът Юнал Тасим става зам.-министър на икономиката. Момчилградчанката Мукаддес Налбант и представителят на Джебел Неджми Али очаквано ще заемат позициите си от времето на Тройната коалиция в министерството на образованието и министерството на отбраната.
Съвсем минимални останаха шансовете на кърджалиеца Раиф Мустафа за зам.-министерска позиция в МВР. Най-вероятно човек на хасковлията Христо Бисеров ще заеме поста.
Както вече 24rodopi писа, 19 ще са зам.-министрите на ДПС.
Общините Кърджали, Ардино и Кирково, които остават без представители в изпълнителната власт, ще бъдат компенсирани при подредбата на позициите в така нар. „трети ешалон” – шефовете на изпълнителни агенции и други.
Одобрен е и ръководният екип на Областна администрация в Кърджали. ДПС получава едното място на заместник на управителя Бисер Николов. Това ще бъде общинският съветник от ДПС Муса Сеидахмед. Главен секретар ще бъде бившият кмет на Черноочене, юристът Неджатин Салим.
hard admin

*

Top