Себихан Мехмед: Като кмет помагам с каквото мога на местния малък бизнес

Кметът на Крумовград и изп.директор на „Дънди Прешъс Металс“ Илия Гърков връчиха дистанционно сертификати на фирмите, одобрени от Фонда за подкрепа на бизнеса

Шестте фирми, които бяха подкрепени през 2019-та година от Фонда за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в Крумовград“, учреден от Дънди Прешъс Металс и общината, реализираха успешно своите проекти.

През критичната 2020-та повечето от тях преустановиха дейността си през март и април, но в месеците след май компенсираха загубите.“ Това заяви по време на видеоконференция Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград. Тя разказа за доволните си съграждани, които вече лесно правят лютеница, защото могат да си закупят готови печени чушки от фирмата„Орегано Бг“ ЕООД на Сабахатин Караибрям. „С две думи, обобщи тя, всички подкрепени от Фонда фирми, развиват дейност в помощ на жителите на общината. Дори създадохме състезателна конкуренция между пералните на килими, която е полезна за потребителите.

Себихан Мехмед е обнадеждена и от предприемачите, стартиралите сега своята дейност, подкрепени от Фонда. Радва се, че те са направили перспективни инвестиции като например “Хамат“ ЕООД закупила машина за уплътнители за капачки, която отговаря на последните екологични изисквания на Европейския съюз.

На високо екологично ниво е производството на пелети от остатъчния материал при обработката на дървесина. А „Джи и Джи Груп“ ЕООД превръщат една порутена сграда в село Поточница в модерен цех за производство на съдове и прибори за хранене за еднократна употреба от рециклируем материал.

„Възхищавам се на куража на Владимир Хаджиев, заел се да събира 300 литра мляко на ден. Той открива само 2 работни места, но осигурява изкупуването на продукцията на много животновъди.“, разказва Себихан Мехмед. И добавя: „Както една майка се радва на своите прохождащи деца, така аз окуражавам местния малък бизнес. Като кмет ще помагам с каквото мога.“

Валентина Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *