Себихан Мехмед спечели първо място в категорията „Опазване на природата“ в конкурса „Кмет на годината“

Кметът на Крумовград Себихан Мехмед спечели първото място в категорията “Опазване на природата” на сайта Кмета Бг.
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пък е носителят на наградата “Кмет на годината 2013″ на сайта, списван от вестник „Стандарт”. Призовете бяха връчени на тържествена церемония в курортен комплекс Албена, където се провежда деветата годишна среща на местните власти.
Отличия от конкурса “Кмет на годината” получиха градоначалниците на Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград, Разград, Стара Загора и Неделино. Номинирани за спечелване на призовете в деветте категории на конкурса бяха всички 264 управници на общини в страната. Самите те имаха право да участват в гласуването, което определи победителите.
Призът “Поддържане и развитие на спорта в града” бе отреден на Денчо Бояджиев, кмет на Разград.
Кметът на Бургас Димитър Николов получи наградата в категорията “Успешно привличане на инвестиции”. Като първи в “Успешно усвояване на евросредства” градоначалниците поставиха кметът на Разлог Красимир Герчев.
Признанието “Благоустрояване на градска среда” заслужи кметът на Шумен Красимир Костов. Отличието в категорията “Развитие на туризма” бе връчено на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Добрич бе удостоен с наградата за “Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца”. Приза получи кметът на града Детелина Николова.
Титлата “Кмет на гражданите” си поделиха управниците на Стара Загора и Неделино. Това беше единствената категория, в която гласуването беше отворено за всички граждани.

Големите победители в първия по рода си конкурс “Кмет на годината” получиха специално изработени кристални статуетки, както и грамоти. Победителите в надпреварата на Kmeta.bg бяха избрани чрез онлайн гласуване на сайта на конкурса. То стартира на 23 септември и приключи в 00:00 часа на 12 октомври.

hard admin

*

Top