Себихан Мехмед уважи будителите на Крумовград

В Крумовград се проведе традиционната среща на кмета на общината Себихан Мехмед с пенсионирани учители и читалищни деятели, посветили младостта си на просветата и културата в общината. Срещата бе по повод Деня на народните будители.
В прочувствено приветствие към крумовградските будители, градоначалникът изрази признателността на поколенията за идеите, за съхранените традиции, за вярата, за това, че никога през годините не отминават проблемите на поколенията с равнодушно сърце и пожела да запазят онзи свой чар и неизчерпаема енергия, с които ги помнят днешните строители, лекари, учители на Крумовград.
Третокласници от СОУ „Васил Левски” поднесоха букет от стихове и песни за будителите, а песента „Учителко, целувам ти ръка” изпята от децата от вокалната група към ОДК предизвика мили спомени и сълзи на благодарност.
Поздрави към всички присъстващи отправиха и зам.- кметът на общината г-жа Мария Христозова, самодейците от група „Млади сърца” към Пенсионерски клуб, ръководителката на фолклорен самодеен ансамбъл „Изворче” г-жа Росица Дибекова.
С мили думи на признателност, с песни, танци и кръшни хора и с онова тлеещо въгленче в сърцата, будителите на Крумовград продължават традициите и поддържат духа у себе си и у поколенията след тях.
hard admin

*

Top