Себихан Мехмед: Човек е богат когато има знания и умения!

Жители и гости на Крумовград отдадоха заслужена почит на Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура. Деца и ученици дефилираха до площада, съпровождани от фанфарния оркестър на ОДК. Приветствие по случай празника отправи кмета на общината г-жа Себихан Мехмед, която пожела на учениците да ценят и пазят родния български език, да следват мечтите си и да не забравят, че човек е богат не когато има капитали, а когато има знания и умения, които да прилага и да прави добри дела.

За отличен успех през четирите години на обучение в гимназиален етап кметът награди с парични награди и грамоти шестима зрелостници.
За доброто настроение на крумовградчани пя народната певица Николина Чакърдъкова, а танцьорите от Неврокопски танцов ансамбъл поведоха поредното дълго хоро.
След еуфорията от празника, в прослава на солунските братя Кирил и Методий, с овации и аплодисменти деца и възрастни посрещнаха зам.-министъра на физическото възпитание и спорта г-н Йордан Йовчев. Заедно с кмета на общината, прославеният наш гимнастик преряза лентата на модерна фитнес площадка на открито  в обновения градски парк. Новата придобивка ще бъде едно любимо кътче за всички, които искат да поддържат тонуса си и да съхранят „Здрав дух в здраво тяло”.
Тази площадка, изградена за много кратко време, е дело на  община Крумовград в партньорство с „Българска асоциация спорт за всички”. Проектът е финансиран от Министерството на физическото възпитание и спорта, а негов изпълнител е фирма “Спорт парк фитнес – България” ООД. Фитнес площадката е оборудвана с 9 мултифункционални спортни уреда, които могат да се ползват от деца, възрастни и хора с двигателни увреждания.
 
hard admin

*

Top