Севдалин започна стачката и: Полицаи ме пребиха, най-лесно е да се самозапаля!

Полицаи са пребили бащата, който започна гладна стачка заради детето си пред Висшия съдебен съвет в столицата. Това заяви през сълзи за 24rodopi Севдалин Чандъров. Мъжът от Неделино започна протест във вторник след решение на Окръжния съд в Кърджали. Магистратите край Арда предоставиха родителските права над 8-годишната му дъщеря на майка й-румънската гражданка Андрина Веронику.
„Застанах в девет часа сутринта пред сградата на Висшия съдебен съвет. Дойдоха петима полицаи, а единият тръгна заплашително към мен. Уплаших се и започнах да бягам. Догониха ме и с юмруци и шамари ме вкараха в колата. Закараха ме в Трето Районно. Стана ми лошо, вдигнах кръвно. Малко по-късно пристигна и линейка. Освободиха ме към 13,30 часа. Не съм очаквал подобно отношение. Аз не съм престъпник, не съм хулиган, просто водя битка за дъщеря ми. Въпреки всичко съм решен да продължа с гладната стачка. Най-лесно е да се запаля пред сградата, но не искам да оставя детето сираче. Ще се боря за Жаси докрай”, заяви пред репортер на 24rodopi Чандъров. Той допълни, че ще подаде жалба срещу полицейските служители.
За намерението си да протестира в столицата мъжът от Неделино съобщи още в края на миналата седмица, веднага след като разбра решението на окръжните магистрати в Кърджали. Съдът край Арда предостави родителските права над дъщеря му Жасмина на майката Андрина. „Ще гладувам два дни пред сградата на съда в Кърджали. В понеделник изпращам Жаси на училище, а във вторник започвам протест пред Висшия съдебен съвет в София. Получих уверението и на други бащи, които ще ме подкрепят”, заяви тогава Чандъров.
„Магистратите в Кърджали и Смолян са кръгла нула, напълно корумпирани. Искрено се надявам в София моралът на съдиите да е по-висок”, обяви още неделинецът.
Бившата жена на родопчанина живее в град Калараш, а по думите му след развода нито веднъж не е дошла да види детето. „Дори когато спечелих делото в Златоградския районен съд, тя имаше право да посещава Жаси, да я взема за по месец, но нито веднъж не го направи. Единствен път плати и издръжка на детето в размер на 100 лева. През другото време постоянно ме тормозеше за пари, пращаше SMS-и. Детето не я познава. Последния път я видя на дело в Кърджали и веднага се скри зад мен. Когато разбрах решението на съда вдигнах кръвно. Откараха ме в Спешна помощ в Неделино, където ми включиха системи. Нищо не казахме на детето, но най-вероятно и то разбра. Ще обжалвам пред Върховния касационен съд”, категоричен е Чандъров. „Детето се учи отлично. То не знае и дума румънски. Как ще живее там? Разбрахме, че бившата ми жена живее с друг мъж, който има три деца. Според информацията, с която разполагам Андрина чака и друго дете. Всички експертни мнения на социални работници са в моя полза. Дори в съдебната зала можех да докарам един автобус свидетели, за да потвърдят как се грижа за детето. В хода на делото ми казват, че нямало проблем Жаси била малка, можела да се адаптира и да научи румънски!?”, разказа Севдалин.
„Сигурен съм, че магистратите в Кърджали се познават с тези от Смолян. След първоначалните ми протести, те сега ми го връщат като подкрепиха решението на Окръжния съд в Смолян. Исках да изпробвам един от магистратите, който водеше едно от делата в Кърджали. Занесох на родителите на съдията картофи, телешко месо и кисело мляко. Те ги приеха. Исках да видя дали могат да се поддадат на рушвет. Исках просто да има феърплей”, заяви пред сградата на съда неделинецът.

24rodopi.com

hard admin

*

Top