Седем фирми помитат снега по пътищата в Момчилград

Община Момчилград ще посрещне зимата в пълна готовност, сочи заключението на оперативния план за работа при влошени метеорологични условия. Седем фирми ще участват в снегопочистването и опесъчаването на пътната мрежа на територията на общината за зимния сезон. Техниката и машините им за разриване на снега са в пълна готовност. Камиони вече са закарали пясък до опасните и стръмни участъци по населени места.

Извършена е обстойна проверка от областна комисия, назначена от областния управител Бисер Николов, на техниката и машината, които ще участват в снегопочистването.

Кметът Акиф Акиф увери, че община Момчилград е готова за зимното поддържане и има пълна готовност да се справи с възникналите проблеми. Градоначалникът оглавява оперативния щаб за работа при критични ситуации в Момчилград. Съставът се допълва от зам.-кметове на общината, районните началници на полиция, пожарна, пътно поддържане, ВиК и др.

Кметовете на населени места са предупредени да подават мигновена информация при влошени метеорологични условия. Своевременно е актуализиран списъкът на лицата на хемодиализа, както и датите за придвижване на болните при критични ситуации до лечебните заведения.

 

 

hard admin

*

Top