Секциите в Джебелско преместени по предписание на Пожарната, в Жълтика и Софийци покривите били отнесени от бурята

Преместването на секциите в частни домове в Джебелско се наложило след предписание на пожарната, заради влошени условия в сградите, където са били разположени те първоначално в следствие на тежката зимна обстановка.
Тук не може да се говори за нарушения на закона, коментира председателят на РИК Даниела Петрова.
В селата Жълтика и Софийци са били отнесени покривите на помещенията, където е трябвало да гласуват гражданите.
Както вече 24rodopi писа, заради липса на помещения в административни сгради в Джебел се е наложило да разположат 8 секции в частни домове, един от които е бивш молитвен дом в джебелския квартал „Брягово”.
Най-активни са били в Черноочене, където до урните са отишли 1800 човека или 14,5 процента, а най-много са неглижирали въпроса за развитието на ядрената енергетика в Джебел с 7,81 на сто. В областния център Кърджали към 17.30 часа са гласували 8,59 процента, в Крумовград 8,20 на сто, в Ардино 7,39 процента, в Кирково 9,22 и Момчилград – 7,26 на сто.
Няма регистрирани драстични нарушения. До този момент в РИК са подадени една жалба и един сигнал. Сигналът е за неявил се навреме председател на секционна комисия в Кърджали в Основно училище „П.К.Яворов”, съобщава „Дарик”. Заради забавянето му, се наложило членовете на комисията да го чакат един час на студа.  Назначен е председател от резервните членове на секцията и там са започнали работа.
Жалбата е от гражданин в Момчилград, който е искал да гласува по настоящия си адрес, но това не било отразено в избирателния списък.
Снимка: Павел Тенчев, Дарик
hard admin

*

Top