Селските кметове: Чести прекъсвания на тока и ниско напрежение мъчат хората, искаме повече аварийни екипи на EVN!

Институциите в Ардино докладваха за готовността си да посрещнат зимата
 
Първа работна среща на Оперативния щаб за организация на работа при влошени метеорологични условия се проведе в Ардино. То бе ръководено от зам.-кмета и председател на Оперативния щаб – Изет Шабан.
На заседанието присъстваха кметът Ресми Мурад, както и представители на Районна пътна служба, полицията, пожарната, ВиК „ЕВН, МБАЛ-Ардино, началници на отдели от общинската администрация, кметове и кметски наместници на населени места.
По време на срещата представителите на организациите и институциите докладваха за готовността си да посрещнат зимата.
Ръководителят на Районната пътна служба в Ардино Сезер Бекир информира, че е създадена добра организация и подготовката върви в нормален ритъм. Фирмата изпълнител, която има сключен договор за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа разполага с необходимата техника и с достатъчно инертни материали. Той уточни, че участъкът от разклона за Бял извор до Кърджали вече е с ниво „Б – 2″, и изискванията за поддържането му ще бъдат по- високи.
Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, спорт и култура” докладва, че всички учебни заведения и детски градини на територията на общината са осигурени материално и финансово за провеждане на нормален учебен процес през зимата. 
Многопрофилната болница разполага с достатъчно количества медикаменти. Направени са списъци на хората на хемодиализа, съобщиха от лечебното заведение. От РС „Пожарна безопасност и защита на населението”,  ЕВН и ВиК увериха също, че имат готовност за работа при зимни условия.
Председателят на Оперативния щаб за организация на работа при влошени метеорологични условия Изет Шабан прие докладите на отделните институции и заяви, че има добра координация между членовете им. Той съобщи, че тази година към Оперативния щаб ще бъдат включени и представители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението”,  Горското стопанство и „Националната електрическа компания” (НЕК).
Кметовете на Бял извор и Богатино Зехни Емин и Юзджан Махмуд се оплакаха, че прекъсвания на тока и слабо напрежение мъчат жителите на Срънско, махала Шивачево, кв. Малка Ябълка и Червена скала. Селският управник на Богатино  препоръча на електроразпределителното дружество ЕВН да имат повече аварийни групи през настоящия зимен сезон.
Гюнер ШЮКРИ
hard admin

*

Top