Селски кмет благодари за ремонта на пътя Синчец-Мишевско-Джебел

Гюнер ШЮКРИ
От името на жителите на ардинското село Синчец кметът Хълми Мустафа изказва огромните си благодарности към кмета на общината Ресми Мурад за съдействието му за реконструкцията и рехабилитацията на пътния участък „Синчец – Църквица – Мишевско – Джебел”.
„Ресми Мурад винаги чува основните проблеми, вълнуващи хората в малките населени места. Гордеем се, че Ардино се управлява от един амбициозен и успешен кмет”, заяви Хълми Мустафа. Той се надява в най-близко време да се асфалтира и 2-километровият участък от селото до разклона на връх Далджа. Отсечката не е ремонтирана основно повече от 30 години
 Припомняме, че отсечката „Синчец – Църквица – Мишевско – Джебел”, която бе в окаяно състояние и създаваше реална опасност от възникване на пътни инциденти, застрашаващи здравето и живота на хората, бе асфалтирана основно през лятото след писмо на кмета Ресми Мурад до бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева и Агенция „Пътна инфраструктура” към Министерството на регионалното развитие.
Пътният участък е част от 3-класната републиканска пътна мрежа, преминава през териториите на общините Ардино и Джебел и се стопанисва от Областното пътно управление в Кърджали. Той е най-пряката връзка между двете общини и от жизненоважно значение за населението, тъй като осигурява връзка и с пътя за Маказа.
24rodopi.com
hard admin

*

Top