Селянин от Кърджалийско се облекчава на улицата в Хага, глобяват го 90 евро

Селянин от Кърджалийско игнорира обществена тоалетна в холандския град Хага, облекчи се на улицата и отнесе глоба в размер на 90 евро. Въпреки, че било тъмно местни хора го видели и веднага пратили полицаи да заловят нарушителя на обществения ред.
Нашенецът се прибрал в родния край и си мислел, че никой няма да го търси, за да плати санкцията, но останал разочарован, когато призовкар го изненадал в Солище с призовка за дело, поясниха за 24rodopi.com негови приятели.
Те уточниха, че И. Е. искал да спести 2 евро от ползване на обществена тоалетна.
Три години след „поливането на храстите” в Холандия, съдът в Кърджали го осъди да си плати глобата по силата на Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета относно прилагането на принципа за взаимно признаване на финансови санкции.
По отношение на И. Р. Е. е наложена финансова санкция, която се изразява в налагане на задължение за заплащане на сумата от деветдесет евро, за осъждане за извършено правонарушение по чл.4:8 от местна наредба – Хага, изразяващо се в ходене по нужда извън местата, определени за тази цел, на 14 октомври 2010 год. в 21:48 часа в Хага. Холандските власти са описали административното нарушение като: „Ходенето по естествена нужда на или покрай пътя е забранено в населено място, освен в местата, определени за тази цел”.
От данните по делото се установява, че решението за налагане на финансова санкция, е постановено от съд в наказателно производство в държава – членка на Европейския съюз и се отнася за деяние, което съгласно нейния национален закон се преследва като правонарушение /административно нарушение/. Същото представлява административно нарушение и по българското законодателство – дребно хулиганство, независимо от елементите на състава му по законодателството на издаващата държава.
И. Е. трябва да плати 176 лева и 2 стотинки в НАП-Кърджали.
На снимката: Нощна Хага

Как го правят таксиджиите в Кърджали – тук
hard admin

*

Top