Сензация на Балканското в Кърджали: Вальо и Тео пак са заедно

Бившите балкански вицешампиони Валентин Димов и Теодор Маринов създадоха сензационната новина на балканския турнир в родния си град, като се събраха отново, съобщава „Бг волейбол”.
Николай Колев и Димитър Калчев станаха единствената българска двойка, постигнала победа над чуждестранен тим в първия кръг на втория турнир от Балканска верига 2014 по плажен волейбол за мъже, който се провежда в Кърджали.  В среща от втория кръг двамата кърджалийци изковаха чист успех с 2:0 над молдовците Юлиан Кравец и Антон Волянин и се класираха за четвъртфиналните двубои, където се изправят срещу другата българска двойка, достигнала до тази фаза – Валентин Димов и Теодор Маринов.
Самото повторно събиране на Вальо и Тео, които дълго време бяха партньори и заедно станаха балкански вицешампиони през 2009 година, но от няколко години насам пътищата им се разделиха, е голямата новина на турнира в Кърджали.  В своя мач от втория кръг двамата надвиха друг български тандем – Христо Колев – Мартин Христов с 2:1.
Общо седем български мъжки двойки участват в основната схема с 12 отбора, като пет от тях вече инкасираха по една загуба и попаднаха в потока на плейаутите.
24rodopi.com
hard admin

*

Top