Сергей подкрепи избора на Пеевски

Sergej-Stanishev-1-1024x613

Станишев подкрепи избора на Пеевски
затвори

“Трудните ситуации изискват нестандартни решения. Предложението на министър-председателят не е стандартно. За много хора то сигурно ще прозвучи противоречиво”. Така лидерът на БСП оправда предложението и избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Той напомни, че като министър-председател е уволнявал Делян Пеевски от поста зам.-министър по бедствията и авариите. Съдът обаче оневинил Пеевски.

“Днес Народното събрание трябва да направи важен избор. Избор, който засяга националната сигурност. Когато беше избран кабинетът на Пламен Орешарски, аз обявих, че ще подкрепя всяко негово предложение, което е разумно за държавата.

По думите му поставянето на Пеевски начело на ДАНС се прави, за да се възстанови демократичното общество.

“Този процес не е приключил с формирането на  правителството. Цялата власт продължава да се намира в ръцете на една групировка.

Има достатъчно ясни индикации за подготовка на мащабен план за дестабилизиране на държавата. Дестабилизиране в интерес на същата тази групировка, която 4 години разрушаваше демократичните институции, 4 години създаваше страх за хората.

И всичко това се подготвя с една единствена цел – да се продължи постарому още 4 години”, коментира още лидерът на социалистите.

Изборът на Пеевски било продължение на реформата, която започнала с подсилване на ДАНС (парламентът прати ГДБОП в ДАНС и разреши на служителите на агенцията да разследват и задържат хора) и изваждането на подслушването от МВР.

hard admin

*

Top