Сергей Станишев и млади социалисти се качват на Перперикон, „тракийски жрец им казва колко ще спечелят на 12 май“

Българската социалистическа партия стартира кампанията си от скалния град и прорицалище на древния бог на възраждащата се природа Дионис – Перперикон.
В четвъртък в 18.00 часа на най-популярният археологически паметник в България ще се качи лидерът на БСП и председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. С него на Акропола на Перперикон ще дойдат млади членове и симпатизанти на социалистическата партия.
Идеята е кампанията на БСП да стартира от там, където е намерена най-древната петолъчка -символ на БСП. Ще припомним, че при разкопки тук бе открита звезда, която според зевзеците в БСП показвала, че още в медно-каменната епоха тук е съществувала партийна организация на столетницата.
Историкът Станишев ще обясни на младите, че мистериите на Дионис са били свързани с тържества за посвещаване в зрялост.
Лидерът на БСП ще акцентира и на това, че древният бог е бил здраво свързан с народа, както и неговата партия. Той ще се “допита” и до жреца на древния тракийски бог какъв ще бъде резултата от вота след като социолозите се изложиха с прогнозите си. Това ще стане на древен олтар в царския дворец. Ще посочим, че на древното тракийско светилище са получавали предсказания за съдбата си много герои на древността.
На Акропола ще почерпи вторият в листата на БСП за Кърджалийския многомандатен район Бисер Николов. Той има рожден ден.
Георги Кулов
hard admin

*

Top