Син на съдия от Кърджали е арестуван в САЩ

Синът на бивш председател на Окръжния съд в Кърджали-Пламен Трифонов е арестуван в САЩ заради смъртта на 18 нелегални имигранти от Шри Ланка. Задържането му е по искане на българската страна и предстои решение дали кърджалиецът да бъде екстрадиран.

Трагедията се е разиграла през 1995 г. в камиона на 58-годишния мъж, който натоварил 40 жители на Шри Ланка в Румъния на път за Унгария. В юлската жега обаче в контейнера станало непоносимо горещо и макар да пробили малка дупка в него, за да се доберат до свеж въздух, 18 от тях умрели от задушаване.
Когато отворил вратите и видял камарата трупове, той избягал и на стоп се върнал в България.
През 2002 г. Трифонов е осъден в България на 8 години затвор за убийство по непредпазливост и трафик на хора. Но той така и не влиза в затвора и неизвестно как и кога се е озовал в САЩ и продължил да работи в щата Вашингтон като шофьор на камиони за превоз на дълги разстояния.
Според документите, изпратени от България, Трифонов е имал и друг инцидент с трафик на хора – през 1992 г. Тогава в камиона му са открити 23-ма нелегални имигранти. Тогава той е бил арестуван, но след това е бил освободен.
Пламен Трифонов е син на покойния вече председател на Окръжния съд в Кърджали-Владимир Трифонов.

—————————————————————–
Изберете книгата, променила мисленето на хиляди жени в Европа!

hard admin

*

Top