Скандален депутат: Атакуват ме, че влиятелен кърджалиец уредил сина ми в ДАНС! Не е вярно, но помак трябва да работи в тази служба

„Би трябвало да се знае, че в тази статия, подалият сигнала е анонимен, затова не се споменава име на политик, намеква се за влиятелен депутат от ДПС Кърджали”, заяви депутатът от ДПС Ахмед Башев по Бтв. Той коментира появилите се сигнали, че синът му ще бъде назначен в ДАНС без конкурс.
„На мен много ми се иска помак да работи в системата на ДАНС. Не става въпрос за мен или за семейството ми, а за който и да е от малцинствата. Предполагам, че това дразни много хора”, поясни скандалният народен представител.
“Аз не крия, че имам афинитет към тази служба”, каза Башев. Този човек трябва да бъде помак, но трябва да отговаря и на изискванията за ДАНС. Синът ми няма необходимото образование за да кандидатства там. Делото срещу имамите показа, че ДАНС има проблем с неразбирането на малцинствата. Те трябва да имат и такива хора. “Има нужда от реформа в начина на провеждане на конкурсите. Виждам, че има дискриминация. Винаги такива хора отпадат от конкурсите. След като може да бъде помак, ром или турчин народен представител, защо да няма такива хора и в службите”, заяви Башев.
hard admin

*

Top