Скандалният Орхан Кадиров: Данъчните приключиха с мен, чист съм като сълза!

„Данъчната ми проверка приключи. Чист съм като сълза. Вашият вестник се занимаваше с мен, държа като го знаете. Чист съм!”, заяви пред репортер на 24rodopi.com транспортният шеф в Общинска администрация в Кърджали Орхан Кадиров.

Той беше първият човек от властта, който заживя в луксозния комплекс „Пентагон” в центъра на областния град. Пазарната стойност на жилището, с площ от 120 кв. метра, е близо 200 000 лева. Апартаментът е с гледка към „Водното огледало” и новия парк „Арпезос Север”.
Въпреки покупката, бившият противник на ДПС в изборите за кмет на Кърджали си е запазил апартамента в квартал “Възрожденци”. По време на придобиването на жилището в “Пентагон”, Кадиров е почерпил колегите си и за нов джип, поясниха служителите от Стопанския отдел.
Данъчната проверка е установила, че всички придобивки на Орхан Кадиров са със законно спечелени средства и кредити.
Ще припомним, че Общинският съвет на ДПС реши преди година Кадиров да бъде освободен от администрацията, защото вредял авторитета на движението. Неговото име бе забъркано в скандал с разпределението на субсидиите за превозвачите. Транспортните фирми в общината дори поискаха санкции за Кадиров в писма до министерствата на финансите и транспорта.
Спешно да се пратят проверяващи в транспортния отдел в Кърджали, се казваше в писмото на местните превозвачи.
С проблемния Кадиров се заминаваше и зам.-председателят на ЦС на ДПС Рушен Риза.
Заради предизборната кампания Кадиров и други от списъка „В името на Баланса” оцеляха.

—————————————————————–
Посрещнете 8-ми декември със sпециална оферта за всички студенти в хотел Рила

hard admin

*

Top