Скандалното писмо: Г-н Борисов, назначете портиер и санитар от Реформаторите в Кърджали ще има „споделена отговорност“

“Портиер-охранител” и “санитарен работник” в Областна администрация в Кърджали да бъдат назначени от квотата на Реформаторския блок. Само по този начин щял да бъде спазен принципът на „споделената отговорност” от коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, който бил нарушен при назначаването на ръководния екип в Областна администрация.

Това пишат до премиера Бойко Борисов и областния управител Илия Илиев от областния съвет на Народна партия „Свобода и достойнство”. Лидерът на формацията Корман Исмаилов близо месец преговарял с ръководството на ГЕРБ за назначаване на зам-областен управител, номиниран от Реформаторите.
Премиерът назначи Илия Илиев за областен управител, а негови заместници станаха икономистът Фейзи Бекир и учителят Румен Младенов. Три дни след назначението си Фейзи Бекир бе назначен за зам.-министър на финансите,  и докато от Реформаторите очакваха назначението на икономистката Нурай Газеп, на 8 декември Борисов издаде заповед за активистката от ГЕРБ Селвие Ахмед.
Главен секретар по съвместителство пък е юристката Даниела Петрова и реално за Реформаторския блок няма свободни ръководни позиция в Областна администрация.
“Искаме да Ви напомним, че изцяло се нарушава принципа на “СПОДЕЛЕНАТА ОТГОВОРНОСТ” от коалиционното споразумение межму ПП ГЕРБ и Реформаторския блок”, пишат от Кърджали.
За преодоляване на тази ситуация от НПСД предлагат двете щатни бройки за свои хора.
“За тези позиция ще предложим професионалисти от различни етноси и с различна квалификация за улеснение на вашия избор”, се казва в писмото.
“Все пак, преди да вземете решение, е добре да съгласувате това с вашите колеги от Патриотичния Фронт, които най-точно решават кои хора от кои етноси в България са подходящи да заемат определена позиция в администрациятау макар било то за портиер или санитарен работник”, пише в писмото, подписано от Тасим Тасим, областен координатор на Народна партия “Свобода и достойнство”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top