Скандалът на деня! Най-верният журналист на Борисов заплаши: Ако се разприказвам, ще арестуват бившия премиер!

Журналистът Николай Бареков имал сведения, които можели да вкарат Бойко Борисов зад решетки. Това съобщи самият журналист на ТВ7.
“Бойко Борисов ме скъса от есемеси снощи да ми се извинява. Няма да им простя”, зарече се Николай Бареков, в чиито крака бивш депутат от ГЕРБ счупи порцеланова чаша. Същия бе ударен с яйце от публиката и се ядоса, като се обърна към водещия с думите „Ти добре ли си, бе”.
По-късно партията на Бойко Борисов излезе със специална декларация срещу Бареков, наричайки го “сребролюбец”. Припомняме, че допреди месец журналистът и цялата Тв7 агитираха открито в полза на управляващите, а сега “обърнаха палачинката” в рамките на няколко дни.
Според Бареков Борисов му звъннал още на Великден, за да му се извини. Снощи пък го бомбардирал със есемеси, в които го призовавал да преосмислят отношенията си.
“Няма да оставя на мира тая шайка бандити. Ще ги съдя, ще съдя лично ГЕРБ”, обяви шефът на Тв7.
Борисов трябва много да внимава, защото ако аз си отворя устата, сега преди изборите, той със сигурност ще получи белезници на ръцете. Политик и министър-председател няма право да кадрува в медиите. Имам доказателства за това, обясни Бареков. Щом вие г-н Борисов, отказвате да дойдете в медията, аз ще дойда при вас и ще решим спора.
Бареков говори и за натиск от страна на Борисов спрямо медии и журналисти. Лично Бойко Борисов ме е молил да не му пращам репортерката Петрина Василева, защото тя му задавала неудобни въпроси. Борисов е оказвал натиск върху журналисти и медии. Това се случваше още от 2009 година. Г-н Борисов, Вие нямате работа в българските медии, каза още журналистът и призова експремиера да стои далеч от тах. Мошениците от ГЕРБ ме обвиняват, че съм сребролюбец и враг номер едно на партията. Искам да обяснят, кога съм взимал пари от тях. Нека излязат и кажат тези неща. Заплашват ме, че когато вземат властта ще трябва да си търся нова работа. Няма проблем. Ще си намеря, каза още шефът на TВ7.
Вчера Борисов пак излъга на два пъти и каза, че не е бил разпитван в прокуратурата, продължи Бареков. Аз разговарях с висш прокурор и стана ясно, че Борисов си е бил разпитван и са му били свалени показания. От ГЕРБ трябва да се засрамят. Бивши приятели от ГЕРБ, за разлика от вашите лидери Цветан Цветанов и Борисов аз знам, че е нарушение на Конституцията да се събираш с прокурори и разследвани министри. Втората лъжа на Борисов беше, че никога не е бил получавал доклад от Кокинов, обясни Бареков. Има още няколко въпроса, които остават да се изчистят. Трябва да се разбере дали действащият шеф на разузнаването е ходил при Борисов. Кое е четвъртото лице, което участва в срещата при Борисов? Тези въпроси съм ги задал на главния прокурор и чакам отговор до днес. Аз каня Бойко Борисов на дебат в петък за българските медии. Нека си доведе и водещ, който е по удобен от мен, каза още Бареков.
Той продължи да атакува лидера на ГЕРБ. „Борисов профанизира ситуацията с подслушванията като говореше за казанчета и тоалетни… Хората явно харесват простодушни хора”, каза тв водещият.
“Всички, били на власт, след това падат, но някои бавно, а други – със скок”, заяви още Бареков. Той призова прокуратурата да възобнови разследването срещу Борисов по случая “Мишо Бирата”.
Журналистът цитира Богомил Бонев, който заяви в профила си във Фейсбук, че Борисов и Цветанов са били хванати на калъп и пак отричат за престъпленията си.
Николай Бареков поиска да бъде снета държавната охрана от двамата водачи на ГЕРБ. „Те ходят с по 30 – 40 човека гардове от НСО. Те са никои в момента. Защо държавата харчи пари за тяхната охрана”, разгневи се водещият.
Бареков разказа случка от предизборната кампания в Русе. Там Цветан Цветанов бил с 30 човека охранители от НСО и наел цял хотел, от който не излязъл в продължение на 48 часа от страх. „Явно се плаши от любовта на народа”, обясни Бареков.
hard admin

*

Top