Скаутска тайна от кмета: Кърджали ще има мини парк със забележителностите на България

За първи път от седем години, кърджалийските скаути получиха плакет за безупречно представяне по време на участието им в международния скаутски лагер в Гаазиосман паша, Истанбул. Групата от 57 деца от община Кърджали беше там от 15 до 21 юли.

Днес 14 от тях, заедно с ръководителите си Ани Димитрова, ст. експерт средно образование в Общинска администрация и Нешад Рашид се срещнаха с кмета инж. Хасан Азис.

„Участието ни в Международния скаутски лагер и получаването на специалния плакет е не само заради безупречното ни представяне, защото вие също имате специално съдействие като кмет на община Кърджали за това”, с тези думи се обърна към градоначалника Ани Димитрова връчвайки му отличието завоювано от кърджалийските скаути.

Те пък разказаха на кмета и заместничката му Елисавета Кехайова за преживяванията си – как по време на лагера са научили основни правила в ориентирането, туризма, алпинизма; за заниманията си по плуване, стрелба с лък, яздене на кон и др.

Освен с плакет кърджалийските скаути са получили и отличителна значка за събраните точки от различните състезания и постигнатите високи резултати. Нашите деца се завърнаха и с много впечатления от забележителностите на Истанбул.

Инж. Азис поздрави всички и им пожела да запазят приятните изживявания, както и да посетят лагера отново. По думите му за изминалите години над 250 деца са посетили този лагер и основите на скаутското движение вече могат да бъдат положени и в Кърджали. В непринуден разговор с младите хора кметът закачливо им представи и идеята си (като скаутска тайна) и в Кърджали да бъде изграден мини парк с забележителности от нашата страна в парк „Арпезос-Север”.

В края на срещата градоначалника получи и частици от лагерният огън и отличителната фланелка на скаутският лагер в Гаазиосман паша, Истанбул.

hard admin

*

Top