Скитници-сектанти превзеха Родопите!?

Бродят из селата, местните в ужас заради обесените братя Колесар
Скитници от Западна Европа бродят из Родопите. Млади момичета и момчета обикалят региона и се настаняват в изоставени къщи из селата, някои от тях разпъват и палатки, а след бивакуването им остават купища хранителни отпадъци и празни бутилки от алкохол, твърдят жители от крумовградските села. Последна спирка на русолявите мъже и жени бил района около село Лещарка. „Не знаем какви са. Палят огньове, спят по земята, хвърлят си боклуците навсякъде. Иначе не са агресивни. Пазаруват в местни магазини по селата. Не говорят български, разбират се с жестове с нашенци”, разказват жители на родопски села. Местните намират новодошлите за странни, смятат ги дори и за последователи на секта, в която са членували и братята Колесар, които бяха открити мъртви преди дни.
Досега е нямало конфликт между чужденците и местните в Крумовградско, но хората се опасяват от скитащите туристи.
Припомняме, че само преди дни край родопско село бяха намерени разложените трупове на двама мъже, обесени с обща примка. Намерените лични документи в близост до телата сочели, че това са братя от Словакия. От полицията в Смолян обявиха, че не са открити улики за насилствена смърт. Дни след откриването на труповете, словашки вестник писа, че братята Марсел и Бранислав Колесар са били вярващи и са посещавали в миналото секта. Двамата живели около месец в района на родопското село Загражден, обяви кметът на населеното място. По думите му двамата често слизали с велосипеди до селцето, за да пазаруват от местните магазини. Според търговци пък, чужденците наблягали най-много на алкохола. Доказателство за това били и множеството празни бутилки, намерени край палатката на двамата мъже.
Според словашките медии никой от двамата братя не е показал с каквото и да е, че смята да слага край на живота си. Нещо повече, по-големият брат Марсел е говорил със съпругата си ден преди самоубийството и е казал, че няма търпение да се прибере. Разказал й също, че е купил подаръци за дъщеричката им. Медиите в Словакия също коментират, че случаят е изключително странен и със сигурност не всички обстоятелства са изяснени.
Майката на двамата братя е изпаднала в шоково състояние, след като е научила за смъртта им и се е наложило тя да бъде транспортирана в болница. За България вече е отпътувал третият от братята – Тибор, който ще трябва да извърши разпознаване на вещите и телата им. Заради напредналия стадий на разлагане вече е назначена и ДНК експертиза, която трябва да докаже на 100 процента самоличността на намерените обесени двама мъже в Смолянско, заявиха от Окръжната прокуратура в Смолян.

—————————————————————–
Посрещнете 8-ми декември със sпециална оферта за всички студенти в хотел Рила

hard admin

*

Top