Скочилият от 9-тия етаж на болницата в Кърджали бил изселник, щял да се връща в родния край след пенсионирането

57-годишен мъж се самоуби, скачайки от 9-ия етаж на болницата в Кърджали, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал в неделя малко преди 19 часа, за което първи 24rodopi писа. Петър Методиев е бил пациент на неврологичното отделение. Постъпил е в болницата ден преди самоубийството – в събота.
Мъжът отишъл до Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ с такси, придружен от съпругата си. Петър се оплаквал, че му е лошо. При медицинския преглед лекарите в “Бърза помощ” установили, че мъжът развива инсулт, и го хоспитализирали.
“Пациентът е с двойно гражданство и е бил здравно неосигурен. Състоянието му не е било тежко, но сериозно и се е наложило да бъде приет за лечение и наблюдение”, обясни пред „24 часа” шефът на кърджалийската болница д-р Тодор Черкезов. Той допълни, че мъжът е бил спокоен и не е имал признаци на безпокойство или депресия.
Според медиците, които са лекували Методиев, нищо в поведението му не показвало, че ще посегне на живота си. Лекарите не са установили Петър да има неизлечимо или друго тежко заболяване, което да е провокирало самоубийството.
В болницата мъжът разказвал, че със съпругата си живеят в Турция от доста години, но им предстои да се пенсионират и възнамеряват да се върнат да живеят в Кърджали. Изселниците имали имот в района и били дошли да организират ремонта му това лято.
Часове преди инцидента на свиждане при Петър дошла съпругата му. Двамата разговаряли на пейките пред болницата, а след срещата жената си тръгнала.
Малко преди 19 часа Петър взел от стаята столче и го поставил на терасата. Стъпил върху него, прескочил парапета и скочил от 9-ия етаж. Никой не е видял самоубиеца, тъй като е бил сам в болничната стая. Заради празниците голяма част от пациентите напуснали здравното заведение. По Великден на лечение останали единствено по-тежко болните пациенти.
Сигналът на тел. 112 за инцидента е подаден в 18,.5 ч от пациенти и техни близки, които били пред сградата, когато мъжът паднал на плочника.
Изпратеният на място медицински екип само констатирал смъртта. Петър загинал на място от падането. По време на огледа криминалистите не са открили улики за извършено криминално престъпление.
На трупа на Петър Методиев е извършена и аутопсия, при която се е установило, че смъртта е настъпила от множеството травми при падането от около 25-метровата височина.
hard admin

*

Top