Славейковци подредиха изложба за Освобождението

Най-голямото училище в Южна България СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали отбеляза 136 години от Освобождението на България отново по един нетрадиционен и интересен начин. По идея и инициатива на Христина Стайкова – учител по история, за втора поредна година се организира изложба, посветена на националния празник. За осъществяването й съдействие оказаха и абитуриентите от школата по история „ИстОрика” с ръководител Димитър Димов.
Целта на преподавателите е чрез нея да предадат по-лесно историята на по-малките ученици. Според тях една такава изложба на която има показани постери, макети, ръчно изработени карти и книжки за Освобождението, дава на децата един по интересен и достъпен начин да разберат и усетят миналото ни и българските герои.
Всички тези неща са изработени собственоръчно от учениците на Христина Стайкова. Те са подготвяни близо цял месец, като са се постарали до най-малките детайли.
Имаше определено жури, което включваше представители от Школата „ИстОрика”. Точно те определиха и кои да бъдат наградени. Общо четиринадесет бяха високо оценените в различни категории. Те бяха наградени от ръководството на училището.

Идеята им е всяка година да се допълва и усъвършенства изложбата, като целта е приемствеността между поколенията да се запази и продължи.

hard admin

*

Top