Славейковци първи в защита при бедствия

Отборът на СОУ „П.Р.Славейков” в Кърджали стана областен първенец в състезанието „Защита при бедствия, аварии и катастрофи”. То се проведе в Обединения детски комплекс в Кърджали. На второ място се класира СОУ „Отец Паисий” в Кирково, а на трето – СОУ „Христо Смирненски” в Черноочене. Седемте отбори-общински първенци преминаха през два кръга – проверка на теоретичните познания чрез решаване на тест и проверка на практическите умения. Вторият кръг включваше състезателни игри за действия при земетресение, наводнение, защита при промишлени аварии и индивидуални средства за защита.

Победителите получиха грамоти и предметни наградени, връчени от началника на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Христо Тодоров.

Областният първенец ще се представи на републиканското ученическо състезание през месец октомври.

hard admin

One Comment;

  1. ремонт на пожарогасители said:

    Поздравления на всички, които са участвали в тази инициатива.Важно е да научим децата си как да се предпазват и да се пазят от неприятности.С всяка изминала година природните бедствия се увеличават и е добре от малки да са подготвени, за да не изпадат в паника, ако им се наложи да реагират бързо и адекватно.Снимките са много весели, когато видиш усмивката на децата си казваш че целият труд,който си положил е имал значение.

*

Top