Славейковци се включиха в кампанията „Сега да се движим”

Славейковци се включиха в Европейската кампания, подчинена на мотото „Сега да се движим” (Now we move). Беше проведена волейболна среща между деветокласниците от СОУ „Петко Рачов Славейков” и Професионалната гимназия по селско и горско стопанство, а осмокласниците участваха в излет до Юмрук Кая, съчетан с регата по язовир „Студен кладенец”. Още по-малките участници от 5 и 6 клас участваха в щафетни игри и посетиха съответно Каменната сватба и Брош. 

Европейската седмица на движението се проведе за втора година и в нея взеха участие всички страни от Европа. Тя се провежда в няколко сектора: спорт, здравеопазване, образование и градоустройство, и подтиква хората към грижи за по-добра физическа форма.

Знае се, че славейковци са първенци в образованието и спорта, но Европейската седмица предизвика такъв голям интерес сред тях, защото видяха новите възможности, свързани найвече с градоустройството. Младежта на Кърджали мечтае за повече места, където да спортува и да се развива-за велоалея, за фитнес на открито и спокойно място за джогинг, коментираха участниците в кампанията.

 

hard admin

*

Top