"Славейков" мачкат във волейбол и шахмат

С нов успех за СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали приключиха областните първенства по волейбол и шахмат – три от титлите спечели най-голямото училище.

В град Ардино се проведе областно първенство по волейбол за момчета и момичета 5-7 клас. Момчетата на Павел Митев, носители на сребърни и златни медали от републикански първенства, разгромиха всичките си съперници и извоюваха 1-вото място. В целия турнир участие взеха 5 отбора от момчета и 4 отбора – момичета от кърджалийска област.

Само ден по-късно юношите и девойките старша възраст на „Славейков” представиха достойно училището си на областното първенство по волейбол, което се проведе в спортна зала „Арпезос” в Кърджали. Мотивирани за успех, юношите с треньор Павел Митев разбиха на финала с 3:0 конкуренцията от СОУ „Васил Левски”– Крумовград. Те спечелиха убедително всички свои мачове.

В същото време в актовата зала на СОУ „Петко Рачов Славейков” се проведе областно първенство по шахмат за ученици от 8-10 клас. На перфектно организирания турнир се явиха 5 отбора, като след оспорвана борба шахматистите на „Славейков” спечелиха областната титла в директен мач със СОУ „Васил Левски” – Крумовград. На първа дъска за нашия отбор игра известният математик Иван Герганов от 10 клас – той победи всичките си съперници.

hard admin

*

Top