Слави Бинев забърка Крумовград и златото в новата си предизборна кампания

Пратеният от Волен Сидеров в Европарламента скандален бизнесмен спекулира с личните мотиви на Алекс Нестор, който напусна „Дънди Прешъс Металс”
 
 
Евродепутатът Слави Бинев вкара Крумовград и инвестицията за златодобив на Ада тепе в предизборната си кампания. Пратеният от Волен Сидеров в Европарламента скандален бизнесмен обяви, че “Алекс Нестор е напуснал ръководството на „Дънди Прешъс Металс” заради подадените от него сигнали”.
Часове преди Бинев да си припише заслуги за „отстраняването на Алекс Нестор”, от компанията съобщиха, че досегашният директор „Корпоративни и външни отношения” е напуснал по лични причини, считано от 31 януари 2014 година.
Алекс Нестор работи в „Дънди Прешъс Металс” (ДПМ) от 2003 г.
„Алекс работи за ДПМ в продължение на над 10 години. Изразяваме голямата си благодарност за постигнатото от него през този период, което включва полагането на основите за проектите ни в подкрепа на общността в регионите на Челопеч и Крумовград”, се казва в съобщение, подписано от Ейдриън Голдстоун- Изпълнителен вицепрезидент „Устойчиво бизнес развитие” в компанията.
Ще припомним, че се очаква златодобивът край Крумовград да стартира през 2015-та година. Издаденото разрешение за златодобива е обявено днес от Слави Бинев за „пропито с непрозрачни, незаконни процедури и действия от страна на управляващите”.
Партия „Атака” и Слави Бинев бяха най-яростните противници на златодобива в страната. Бинев твърди, че е сезирал Европейския парламент за „корупционна сделка за мините в Крумовград”.
Политическата кариера на Бинев започна в партия „Атака”, от която той бе отстранен. На последните избори скандалният бизнесмен участва със своя формация, но постигна символичен резултат. Той отново е кандидат за евродепутат, като този път разчита да води листата на Националния фронт за спасение на България.
hard admin

*

Top