Слави Трифонов и бизнесмени от Индия и Перу стрелят по муфлони в Женда

Шоуменът Слави Трифонов бил чест посетител на Държавното ловно стопанство „Женда”. Той бягал от стреса в столицата, като стрелял муфлони в Източните Родопи.
Както първи 24rodopi.com писа, телевизионният водещ отстрелял трофеен екземпляр през 2009 година. Тогава Трифонов повали муфлон, чиито рога достигат дължина от 95 см. и носят 212 точки. За авджийското си постижение тогава шоуменът получил златен медал.
Бизнесмени от екзотични страни също идват на ловен туризъм в Източните Родопи. Наскоро индиец си платил за отстрел на дива свиня. Допаднало му много и обещал да дойде със 7-те си братя.
Търговец от Перу идвал със сина си на Женда, съобщи на брифинг шефът на ловното стопанство Радослав Боев. Той посочи, че обикновено чуждите клиенти идват водени от туроператорски агенции. Така ловуват и клиенти от Германия, Гърция,Австрия. Най-чести гости са ловци от Турция. Четиридесет групи са дошли за лов за миналата година. Най-известният ловец, който е гостувал в района е бронзовият медалист от Световно първенство по футбол Юмит Давала (на снимката). Бившият играч на „Милан”, „Интер”, „Вердер” и „Галатасарай” беше на ловен излет наскоро, за което първи 24rodopi.com писа.
За 2013 г. от отстрелни такси стопанството е придобило 200 000 евро. Цената на трофея от муфлон варира от 600 до 5000 евро. В стопанството се ловува още дива свиня, благороден елен и елен лопатар. Трофеите от благородния ни елен е с по-слаби показатели от тези в Лудогорието. Това е присъщо за Родопите. Въпреки това миналата година е отстрелян екземпляр донесъл 190 точки и сребърен медал.
hard admin

*

Top