Славчо Магеров преценил: В 1 часа през нощта е най-добре да са атакува трезорът на „Сан Стефано“

Славчо Магеров, който влезе в обществения трезор на улица „Сан Стефано” 22 в Кърджали, е прекарвал цели нощи в близост до обекта, за да прецени кога е най-удобно за атака. Това разкриха осведомени източници.

Между 2 и 4 часа било твърде тихо в тази част на града, където освен офиси и магазини, има много жилища. Бандитът преценил, че към 1 часа хората в близките кооперации и къщи вече спят, а все още преминавали, макар рядко, автомобили, което било достатъчно за отклоняване на вниманието, ако някой от съседите чуе необичаен за този час шум.

Сметнал също така, че не бива да се набива на очи, когато излиза от обекта и напуска района – независимо дали пеша или с кола. В този час все още можело да се видят хора в централната част на Кърджали.

Стигнал до извода, че ако обере трезора в 3 часа и излезе навън с ценностите, може да попадне случайно на полицейските патрули, които обикалят около кръчмите и дискотеките в тази част на града.

Бандитът обаче подценил охранителната система в обекта. Арестуван е в 1 часа.

„Нищо не е откраднато от нападнатия трезор в центъра на Кърджали, обирджията е арестуван на излизане от обекта”, съобщи за 24rodopi Виолета Чилингирова, собственик на трезора.

„Доказахме, че сме най-сигурният трезор. Нашите хора се обадили на полицията. Моментално са били предприети заградителни мероприятия. Човекът е задържан на излизане от трезора”, поясни пред 24rodopi Чилингирова.

Тази нощ е направен неуспешен опит за грабеж на трезор в Кърджали, съобщи по-рано тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов. Разбити са 30 касети.

Дошлите на мястото полицаи са задържали организатора на грабежа. Това е Славчо Магеров, който от 15 години се е специализирал в обири на трезори и чейнджбюра. Той е бил арестуван в близост до атакувания обект. Бил е с маска и ръкавици, а за да успеят да го арестуват, служителите на реда са стреляли със стоп патрони, съобщи Цветан Цветанов.

МВР е разполагало с оперативна информация за подготвения обир още преди година и половина. Тогава обаче Славчо Магеров не е извършил нападението. В момента текат процесуално-следствени действия.

 

Очаквайте подробности

 

hard admin

*

Top