След избора на Расим Муса за омбудсман, ГЕРБ: Не ни трябва такъв разход от 50-70 000 лева!

„Ще търся преки контакти с общинската администрация и диалог с институциите при разрешаване на проблемите на гражданите”, обеща от трибуната на Общинския съвек в Кърджали новоизбраният омбудсман Муса. Другият кандидат за поста Мюмюн Рамадан не се яви по време на редовната сесия на местния парламент.
Както вече 24rodopi.com писа, с 29 гласа „За” Общинският съвет одобри кандидатурата на Расим Муса за омбудсман на Кърджали. „Въздържал” се гласуваха от групата съветници на ГЕРБ.
 „Нямаме нищо против личностите на двамата кандидати за поста на обществен посредник, но ще се въздържим от гласуваме. Според нас, в момента институцията „Омбудсман” не е изпълнена със съдържание. Не е за подценяване и финансовата тежест, която тя налага на бюджета и е в размер на 50-70 000 лева годишно. Нямаме нужда от тази институция”, заяви Огнян Иванов от групата на ГЕРБ.
От БСП подкрепиха Расим Муса. Според лидерът на левицата Георги Кючуков, институцията трябва да съществува, „особено в едно гражданско общество”.
Припомняме, че трима кандидати достигнаха на финалния етап за избор на обществен посредник. При оценките на временната комисия Расим Муса получи 67 точки. На втора позиция с по 51 застанаха Пейчо Пашов и Мюмюн Рамадан. По-късно Пашов се отказа като посочи лични мотиви. Досегашният обществен посредник Хакиф Емин излиза в пенсия.
Мандатът на омбудсмана е за 4 години. Той ще получава 150 на сто от средната брутна работна заплата на служител в Общинската администрация, както и допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит.
24rodopi.com
hard admin

*

Top