След инцидента с 12-годишния велосипедист: Искат светофар на бул. „Беломорски“, на пресечката със „Стадионска“

„Понякога 2-3 минути не можеш да пресечеш булевард „Беломорски”, в района на стадиона. Трафикът е оживен, почти всички карат с превишена скорост. Никой не признава „зебрата”. Така е станало и с блъснатото детенце. Жена е спряла, за да мине детето с велосипеда, друг шофьор обаче дошъл с бясна скорост и белята станала”, твърди пред 24rodopi.com Иван Симов, който живее на улица „Стадионска”.
Както вече писахме, дете с велосипед бе блъснато на бул. „Беломорски”, на пресечката с улица „Стадионска” в Кърджали в събота около 12.00 часа. Наш репортер успя да открие кърджалийката, която е забила спирачки пред „зебра”-та и дала знак на детето, че може да премине.
„Пътувах от автогарата към стадиона. Видях детето, спрях и му дадох знак да премине по пешеходната пътека. В този момент дойде друга кола, изпревари ме и удари задното колело на велосипеда. Детето изхвърча. Беше ужасно. Дойдоха три полицейски коли, линейка”, разказа тя.
Велосипедист, пресичал на пешеходна пътека на бул.”Беломорски” в Кърджали, е бил блъснат в 11.45 часа от “Фолксваген” с водач Р.Р./28/, поясниха тогава от полицията.
Шофьорът се движил с несъобразена скорост и ударил 12-годишното момче, поясниха от полицията. Пострадалият е бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен.
„На това място задължително трябва да се постави светофар. Много кърджалийци минават по „Стадионска”, за да стигнат до парк „Простор”. Профучаващите коли често не забелязват пешеходците, които са стъпили на „зебра”-та заради паркиралите по булеварда коли. С предстоящото пускане за движение през граничния пункт „Маказа” за тежкотоварни камиони и автобуси, целият този трафик ще минава оттук”, твърдят живеещите на „Стадионска”.

Видео за инцидента – вдясно или тук
hard admin

*

Top