След „Новият Бербатов – от Гулийка“, селото влезе и в клип за евроизборите

След дебата „Ще се роди ли новият Бербатов в Гулийка”, малкото крумовградско село стана част от предизборната надпревара за места в Европейския парламент.
Както вече 24rodopi.com писа, спортното министерство отпусна 315 000 лева за обновяване спортни площадки в крумовградските села Поточница, Аврен, Подрумче, Гулийка и Тoкачка. На обвиненията на народния представител Ивелина Василева от ГЕРБ, че проекти за спортни съоръжения са насочвани към общини на ДПС, министър Марияна Георгиева заяви: “Защото и Тайбе Юсеин, и Станка Златева са момичета от малки населени места, не се знае от това сeло Гулийка, където има 20 деца, което ви притеснява, дали няма да излезе по един Бербатов”.
61 000 лева от средствата са за игрището в Гулийка, за чийто ремонт местната власт кандидатствала 10 години.
Кметството е от две села – Гулийка и Пелин, и границата между тях трудно може да бъде поставена, защото всъщност това са десетина махали, пръснати по планината. Жителите по постоянен адрес са 1416, а живеещите са 752. Другите се връщат от Турция през лятото. В двете села децата до 18 години са 370.
Днес Гулийка отново се прочу, като попадна в предизборен видеоклип. Селото е сюжет в 30-секундното видео на ДПС. Посланието е, че през изминалите години европейските средства са отивали само за пътища и едро земеделие, без хората от малките населени места да усетят ползата от тях.
hard admin

*

Top