След обещанието „10 мюсюлмани – зам.-министри при ГЕРБ“ – Миков: Готвят коалиция ГЕРБ-ДПС! Борисов: Мишето е подпийнал!

„Очевидно е, че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС”,  заяви лидерът на БСП Михаил Миков по повод думите на Бойко Борисов в кърджалийското село Припек, че ще даде 10 зам.-министерски места на хора с мюсюлманско вероизповедание.
Както вече 24rodopi.com писа, лидерът на ГЕРБ заяви в Припек, че в този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, където има най-много български мюсюлмани и обеща да вкара във властта подготвени турци и помаци.
“След 5 октомври, ако ние участваме по някакъв начин във властта, поне 10 заместник-министри ще има от българските мюсюлмани”, каза Борисов.
По думите на Миков изказването на Борисов е в отговор на заявлението на г-н Рушен Риза преди няколко дни, че ДПС може да работи с ГЕРБ след парламентарните избори, ако това е в интерес на държавата, както и съвместните действия между двете политически сили в края на 42-то НС, а именно исканата банковата ваканция и актуализацията на бюджета, припомня 24bulgaria.com.
“ГЕРБ нямат толкова подготвени кадри от мюсюлманско вероизповедание, очевидно е, че става въпрос за коалиция между тях и ДПС”, каза още Миков.
Малко по-късно последва гневен отговор на Борисов.
„Явно Мишето малко е подпийнал в неделя следобед, за да говори такива неща. Поразиите, направени от Тройната коалиция – БСП, ДПС и “Атака”, са видни”, коментира в социалната мрежа “Фейсбук” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
“Днес в Кърджали ми се оплакаха от назначаването за председател на Районната избирателна комисия в града на Беркант Барзат от квотата на ДПС. Това назначение е вследствие на коалицията между БСП и ДПС. Напомням, че в ЦИК БСП, като втора политическа партия, получи председателското място, ДПС, като трета, получи другия важен пост – главен секретар на комисията (това е човекът, който подписва протоколите), а “Атака” ги подкрепи. Да говориш по тази тема в неделя следобед е възможно само, ако си солидно подпийнал. Моят съвет е да не се дават интервюта, когато е така. Все пак хората имат поне три месеца памет и си спомнят решенията на Тройната коалиция”, уточнява Борисов.
24rodopi.com
hard admin

*

Top