След отварянето на „Маказа“: "Нудистки" и …"ислямски" плажове в съседство

След отварянето на граничния пункт „Маказа – Нимфея” се появиха импровизирани плажове на нудисти и то в съседство на „мюсюлмански плаж”. Това констатират журналисти от Комотини, които определят мястото, където почиват по-консервативните – “ислямски плаж”.
И двете групи се озовават в близост поради неистовото желание и на едните, и на другите да намерят уединение и да са далече от хорските очи, за да не стават цел на присмех и подигравки от нормално плажуващите.  
Нудистите са туристи предимно от България и Румъния, пишат гръцките колеги. Явно след дълго търсене са открили усамотени места сред скалите на  Имерос и заформяли импровизирани нудистки плажове. Семейство гърци, попаднали на голи тела на едно от местата и шокирани позвънили на бреговата охрана, за да „направи нещо по въпроса и нудистите да бъдат накарани да се облекат”.
Факт обаче е, че на същите скали предпочитат да се излежават и гръцки мюсюлмани, чиито жени дори и на плажа са облечени с фереджета и шалвари, и то през 2014-та година, пише „О хронос”.
Плажовете в района на Комотини са уникални, има места и плаж, и за риболов. Появата на двата коренно различни свята по плажовете на Северна Гърция могат да направят региона ни коренно различен, но трябва бързо адаптиране към новите обстоятелства и обособяване както на „нудистки плаж”, така и на „мюсюлмански”, отбелязва още медията.
24rodopi.com
На снимките: Най-посещаваният бийч бар във Фанари и…. усамотени плажуващи
Снимки: 24rodopi.com и Xronos
hard admin

*

Top