След публикацията ни „Лекар преби футболист на селски мач“, гърци предлагат: Благотворителен международен мач и изплащаме наказанието на доктора!

Капитан на селски футболен отбор предлага провеждането на международна приятелска среща с тим на Горно Кирково, която да има благотворителен характер за… изплащане на глобата на местен играч с тежко наказание.
Аматьорът от регионалната група на Александруполис бил заинтригуван от скандален мач в Кърджалийската окръжна група след който лекар бе осъден на тежка глоба и на поправителен труд, за което 24rodopi.com писа миналата седмица.
В петък по темата публикация със заглавие „Лекар преби футболист на селски мач! Медикът нокаутирал защитник след груб фал, плаща 4 бона за счупена кост” имаше и във вестник „Родопи войс”. Именно тя била коментирана през уикенда в Кирково от нашенци и гостуващи гърци. Капитанът на отбора от Александруполис посъветвал местните „да се стегнат и да съберат стария отбор за приятелска среща”. „Момчето се е сбило за честта на селото си, не бива да го оставяте сам”, казал гостът. Той разказал за приятелските срещи между тима от село Микос, Александруполис,  и „Голям Девисил”, община Крумовград, и предложил да се „черпи опит от тези два отбора”.
Както вече 24rodopi.com писа, лекар от Кърджали ще полага „поправителен труд” в срок от 8 месеца след като нокаутира… футболист по време на мач. Куриозният случай „Медик пребива спортист” премина през две съдебни инстанции. На 29-годишния Милчо Е. бе наложена пробация за срок от 1 година. Той ще трябва да се среща със служител два пъти седмично. В продължение на осем месеца пък, лекарят ще полага поправителен труд с 10% удръжки в полза на държавата.
Саморазправата станала по време на футболен мач между отборите на Чорбаджийско и Горно Кирково.
Кирковчанинът Милчо Е. защитавал цветовете на родното си село по време на тежкото гостуване. Отборът му водел убедително, когато в края на срещата лекарят получил мощна балтия в краката от противниковия играч М.Х. Съдията свирил нарушение, но пострадалият играч тръгнал да търси обяснение за грубата игра от своя противник. Последвала размяна на реплики и псувня от страна на лекаря към защитника от Чорбаджийско. М.Х. не му останал длъжен и хванал играещия лекар за фланелката. Последвало блъскане в гърба от страна на дотичал друг играч от Горно Кирково. В този момент нервите на медика не издържали и той нанесъл здраво кроше, което счупило дясната ябълчена кост на грубия играч. На терена започнало меле, а мачът бил прекратен. Нокаутираният М.Х. бил транспортиран до болницата в Кърджали, откъдето го препратили към Пловдив за операция за наместване фрагментите на костта.
Побойникът-лекар ще трябва да плати обезщетение в размер на 4 000 лева. Присъдата му бе потвърдена от състав на Окръжния съд в Кърджали.
24rodopi.com
hard admin

*

Top