След срещата Орешарски-кметове: Околовръстен път, депо и промишлена зона до края на мандата

„Надяваме се до края на мандата на това правителство да бъдат решени поне 70 процента от най-належащите проблеми на региона, като в това число влизат Околовръстният път на Кърджали, промишлената зона и регионалното депо за отпадъци”. Това заяви областният управител Бисер Николов веднага след срещата с премиера Пламен Орешарски и част от министрите от кабинета в Кърджали.

„Разисквахме различните проблеми за цялата област и конкретни за отделни населени места, включително и за прословутото депо за отпадъци. Ще наблегнем на взаимодействието с местната власт при разрешаването им. Държавата ще насърчава по всякакъв начин, също и финансово, общинските проекти, които ще стимулират икономическото развитие на региона”, заяви министър-председателят, визирайки изграждането на промишлената зона в Кърджали. По думите на Орешарски именно това е предпоставката за намаляване на безработицата и увеличаване на доходите.
„До този момент правителството изпълнява обещанията си за балансиране и устойчивост на регионалното развитие. При предишния кабинет кметовете от областта бяха лошите кметове. Ние бяхме наказваните общини. От държавата тогава получихме нула лева инвестиции извън законоустановените от държавата субсидии. Общините трябваше да използват единствено собствения си ресурс. Сега желанието ни е да се възстанови баланса в развитието на отделните региони. Очакваме всички спрени проекти да продължат и да бъдат завършени. Правителството ни подкрепя, затова и ние кметовете го подкрепяме”, заяви градоначалникът на Кърджали Хасан Азис. Той отново наблегна върху решаването на един от най-належащите проблеми-регионалното депо за битови отпадъци. По думите му този проблем засяга както област Кърджали, така и Хасково.

hard admin

*

Top