След 10 дни: Янакидис и Николов ще инспектират пътя Джебел-Подкова

След десетина дни управителят на Източна Македония и Тракия и областният управител на Кърджали ще извършат оглед на строителството в пътния участък сп. Джебел – Подкова и ще преминат по пътя Кърджали – Маказа.

Убеден съм, че ще работим много добре, в интерес на българските и на гръцките граждани, заяви Аристидис Янакидис.

Междувременно се очаква да стане ясно на какво се дължат дефектите по новоположения асфалт в отсечката от Кърджали до спирка „Джебел”, за които 24rodopi писа.

Пътят на гръцка територия от Маказа до Комотини ще е готов до края на юли т.г. Тогава приключват строителните работи по проекта. Това заяви управителят на регион Източна Македония и Тракия Аристидис Янакидис на среща с областния управител на Кърджали Бисер Николов на среща в Комотини. Очаква се след това правителствата на двете държави да определят дата за откриването на пътя през Маказа. 

В момента на гръцка територия предстои асфалтирането на участък с дължина 200 м, което ще позволи ползването на пътя. Гръцката страна изгражда и 3,5-километров участък, който представлява връзка към магистралата.

Бисер Николов, депутатите Димчо Михалевски и Милко Багдасасаров  се срещнаха с Аристидис Янакидис по покана на гръцката страна. Те огледаха строителството по пътя на гръцка територия и преминаха у нас през Маказа. Откриването на ГКПП Маказа е приоритет за мен, каза областният управител на Кърджали Бисер Николов. Той подчерта, че отварянето на пътя ще доведе до развитие на туризма. 

hard admin

*

Top